Meest gezochte woorden

Zoeken moeilijke woorden

Zoeken naar begrippen

Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Woordenlijst

Zoeken naar begrippen

Begrippenlijsten

Term Definitie
Wet BIG
De Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) moet de kwaliteit bevorderen van de zorg die beroepsbeoefenaren leveren. De wet is ook bedoeld om pati?nten of cli?nten te beschermen tegen ondeskundig of onzorgvuldig handelen van individuele zorgverleners.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 569
Wondconsulent
Een wondconsulent co?rdineert en bewaakt het zorgproces tijdens de behandeling. De wondconsulent werkt daarbij nauw samen met hulpverleners uit diverse werkvelden. De wondconsulent beoordeelt wonden, stelt een behandelplan op, evalueert het resultaat daarvan en stelt zo nodig bij.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 568
Wondgel
Wondgel zorgt voor een goed debridement van necrotisch weefsel en  ook voor een goede vochtbalans, zodat het genezingsproces sneller verloopt en er weer nieuwe cellen kunnen ontstaan. Wondgel kan vaak in alle stadia van de wond worden gebruikt.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 558
Wondspoeling

Wondspoeling is een bekende manier om een wond te reinigen met wondspoelvloeistof. Hiermee kunnen dood weefsel, overtollige afscheiding en zichtbare verontreiniging worden losgemaakt en verwijderd

Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 642
Wondspoelvloeistof

Wondspoeling is een bekende manier om een wond te reinigen. Hiermee kunnen dood weefsel, overtollige afscheiding en zichtbare verontreiniging worden losgemaakt en verwijderd. Zo worden lokale barriéres die een vlotte wondgenezing in de weg staan, gelimineerd. Ook wondobservatie wordt op deze manier veel eenvoudiger. Daarnaast is het vaak gemakkelijker en voor de patiënt minder pijnlijk om een vastzittend verband te verwijderen, als men dit eerst met een spoelvloeistof los weekt (zie pagina wondspoelvloeistof).

Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 587
Wondverpleegkundige

Een wondverpleegkundige is een verpleegkundige met een vervolgopleiding die gespecialiseerd is in het behandelen en verzorgen van wonden en het begeleiden van patiënten met wonden.

Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 610