Meest gezochte woorden

Zoeken moeilijke woorden

Zoeken naar begrippen

Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Woordenlijst

Zoeken naar begrippen

Begrippenlijsten

Term Definitie
Sepsis
Sepsis is een ernstig ziektebeeld, wat in de volksmond ook wel bloedvergiftiging wordt genoemd. Meestal wordt sepsis veroorzaakt door bacteri?n. Sepsis kan ontstaan als complicaties bij infecties van bijvoorbeeld de urinewegen, longen, hersenen en ook wonden. Behandeling met antibiotica is noodzakelijk en daarvoor is opname in het ziekenhuis nodig.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 466
Skin tears
Skin Tears komen veelvuldig voor bij oudere mensen. Bij het klimmen van de jaren vinden er structurele veranderingen plaats in het lichaam. Een van die veranderingen is het kwetsbaarder worden van de huid. Een huid die veroudert loopt het risico te scheuren door schuifkracht en/of frictie. De wond die zo ontstaat is pijnlijk en veroorzaakt veel ongemak.Skin tears"
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 519
Slagaderen
Dit zijn de aders die het zuurstof en de voedingsmiddelen naar de delen in het lichaam brengen die het nodig hebben. De bekendste slagader is de aorta, die namelijk de eerste slagader is die uit het hart komt. Deze vertakt zich door het hele lichaam.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 583
Split Skin Graft
Bij Split Skin Graft wordt er een huidlapje over een niet-helende wond geplaatst. Het huidlapje wordt door de chirurg meestal verwijderd van het bovenbeen door middel van een schaaf. Dit wordt dan op de open wond geplaatst en vastgeniet.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 572
Subcutaan vet
Er zijn twee soorten buikvet; subcutaan en visceraal buikvet. Subcutaan is het vet dat voor iedereen zichtbaar is. Dit is het vet dat je vast kunt pakken. Subcutaan vet zit onder de huid en kun je daardoor niet vastpakken. Het zit overal op het lichaam, niet alleen rond de buik. Het verschilt per lichaamsdeel hoe dik het vet is. Bij de buik is het vet doorgaans dikker dan op de bovenkant van de rug. Subcutaan vet is nodig om te overleven. Het houdt bijvoorbeeld je warm in de winter. Als het echter te veel wordt dan kan er overgewicht ontstaan en psychologische problemen.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 558