Meest gezochte woorden

Zoeken moeilijke woorden

Zoeken naar begrippen

Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Woordenlijst

Zoeken naar begrippen

Begrippenlijsten

Term Definitie
Hematoom
Een hematoom of bloeduitstorting is een inwendige bloeding waarbij het bloed tussen de omliggende weefsels terecht komt. Wanneer dit onder de huid plaatsvindt, veroorzaakt het een ?blauwe plek? en in sommige gevallen een zwelling. Bloeduitstortingen kunnen in principe overal voorkomen: van je gezicht tot je benen.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 470
Hemopto?
Hemopto? is het ophoesten van bloed uit de luchtwegen.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 485
Hemostase
Hemostase is FASE 1 in de herstelfase van wondgenezing. Het stopt het bloeden en er vormt zich een bloedprop.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 514
Hydrocollo?de verbanden
Dit zijn huidbeschermende verbanden die, wanneer ze in contact komen met wondvocht, een gel vormen. De gel bezit een aantal eigenschappen die de wondgenezing bevorderen.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 443
Hyperbare zuurstof(therapie)
Via een masker wordt 100% zuurstof ingeademd. Dit gebeurt in een hyperbare behandelkamer waar de druk is verhoogd tot 2,4 atmosfeer, vergelijkbaar met de druk bij het onderwater duiken. Omdat de zuurstof onder druk en in een verhoogde concentratie wordt ingeademd komt er 12,5 keer meer zuurstof in het bloed. Juist door deze grote zuurstoftoevoer krijgen de weefsels, waar te weinig zuurstof komt, meer zuurstof. Hierdoor is er een grotere kans dat wonden die moeilijk genezen sneller genezen. Ook bepaalde infecties zullen beter en sneller genezen. Na bestraling zal het aanmaken van de hele kleine bloedvaatjes (haarvaatjes) door de extra zuurstoftoevoer worden gestimuleerd. hyperbare zuurstoftherapie"
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 474
Hyperkeratose
Hyperkeratose is een erfelijke huidaandoening, die wordt gekenmerkt door een droge en schilferende huid met verdikking van de hoornlaag.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 493
Hypertensie
Als je hypertensie hebt, heb je eigenlijk last van een te hoge bloeddruk. Wanneer het bloed sneller gaat stromen doordat je hart harder pompt, wordt de druk op de aderen hoger.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 462