Meest gezochte woorden

Zoeken moeilijke woorden

Zoeken naar begrippen

Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorie├źn
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Woordenlijst

Zoeken naar begrippen

Begrippenlijsten

Term Definitie
Faecale incontinentie
Het niet kunnen ophouden van ontlasting. Verlies van ontlasting.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 452
Fascie
Fascie (Latijn: fascia) is een bijzonder bindweefsel dat een vlies vormt rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Fascie geeft ondersteuning en bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Fascie bestaat uit vezels van collageen. Deze vezels worden aangemaakt door fibroblasten. (wikipedia)
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 722
Fibrine
Dit is een onoplosbaar eiwit (gele wond) dat wordt gevormd tijdens het bloedstollingsproces. Als de fibrine tot diep in de huid zit, moet dit worden verwijderd. De gele kleur duidt op een infectie, je moet zorgen dat de wond gereinigd wordt van pus en overtollig wondvocht (exsudaat). Pas als de wond vrij is van infectie of vuil kan de genezing plaatsvinden.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 560
Fibroblast
De fibroblast is de belangrijkste cel van het bindweefsel. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de synthese van alle elementen van de extracellulaire matrix: dus zowel het collageen (niet elastische vezel die zorgt voor de stevigheid van het weefsel), elastische en reticulaire vezels als de glycosaminoglycanen en de glycoprote?nen van de grondsubstantie (matrix). (Wikipedia)
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 646
Fistel
Een fistel is een gang onder de huid. Een fistel ontstaat meestal na een infectie. De holte is gevuld met pus. (abces). De abcesholte breekt meestal door naar de huid. Hierdoor ontstaat een tunnelvormige verbinding naar buiten."
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 480
Fixatie
Wondbedekkers kunnen worden vastgezet met diverse typen fixatiematerialen. Van verschilende windsels tot netverbanden of buisverbanden.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 474
Full Thickness Graft (FTG)
Bij Full Thickness Graft (FTG) is een huidlap met de volledige huiddikte en bevat haarzakjes, zweetklieren, talgklieren en zenuwcellen. De dikte hangt af van de plaats, zo is de huid van de rug veel dikker dan de huid van de bovenoogleden.
Auteur - Redactie wondverzorging
Hits - 512