Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

En het is goed om te zien dat bonden zich niet alleen richten op de individuele belangen van hun leden, maar dat er steeds nadrukkelijker wordt gekeken naar beroepsvoorwaarden en beroepsinhoud.
Wie zwijgt, wordt niet gehoord. Wetenschapper Lisette Schoonhoven heeft dat begrepen. Zij geeft in een artikel daarom aan dat er meer geld moet worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek in de zorg. En zij zegt er nog iets buitengewoon interessants bij. Er zal veel meer geld en energie moeten worden gestopt in het op de werkvloer beschikbaar maken van de wel aanwezige wetenschappelijk kennis. iedereen die in de hardnekkige dagelijkse praktijk te maken heeft gehad met de vaak moeizame implementatie van nieuwe richtlijnen zal haar gelijk geven!

Bestandsnaam: nr. 3 - 200705052020_0014.pdf
Categorie: Hoofdredactioneel
Bestandsgrootte: 612.79 KB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 727 Hits
Aanmaakdatum: 10-05-2020
Datum laatste update: 10-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 3 - 2007 pag. 5
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'

Streptokokken infecties van de huid en weke delen
Streptokokken infecties van de huid en weke delen

Cellulitis is een acuut uitbreidende bacteriële infectie van de dermis en de subcutane weefsels. Het woord
"cellulitis" betekent "ontsteking van de cellen". De huid is de eerste barrière tegen indringende micro­organismen, waarbij een infectie kan plaatsvinden als deze barrière is beschadigd.

Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op
Acceptatie evidence-based handelen rukt gelukkig steeds meer op

Waarom doen we eigenlijk de dingen zoals we ze doen? Alleen maar omdat we ze zo altijd gedaan. hebben? Of handelen we op basis van een gedegen onderzoek naar zin en onzin van onze activiteiten?
Bij de behandeling van wonden wordt er tot nu toe veel experience-bosed gewerkt. De ervaring heeft uitgewezen dat bepaalde producten goed werken.

Wondmeting en evaluatie van de therapie deel 2
Wondmeting en evaluatie van de therapie deel 2

WELKE PARAMETERS DIENEN EN KUNNEN BESCHREVEN WORDEN?
Brunner en Eberlein ontwikkelden een instrument, gebaseerd op ervaringen (van 1997 tot 2001) op de Chirurgische Wond poli aan de Universiteit van Zürich. Zij beschrijven relevante parameters ter beoordeling van mechanische acute- en probleem wonden.11 Zij leggen ook de nadruk op het nut van een subjectieve kwan­tificering van relevante parameters en de toepassing ervan.

Decubitus, vochtletsel en de verschillen.
Decubitus, vochtletsel en de verschillen.

Sinds 1998 wordt de prevalentie van decubitus gemeten door de Landelijke Prevalentiemeting Zorgproblemen. Vanaf 2004 is de prevalentie in de algemene Nederlandse ziekenhuizen gedaald van 23% naar 15%. Dat is een feit. Maar, komt dat doordat veel decubituswonden nu als vochtletsel worden wegge boekt? Volgens professor Jeen Haalboom en de zijnen is dat het geval.

Wij denken vanuit de therapie, niet vanuit product
Wij denken vanuit de therapie, niet vanuit product

Smith & Nephew geldt al jaren wereldwijd als een belangrijke speler op de markt van de wondverzorgingsproducten. Het van oorsprong Britse bedrijf is actief op basis van een helder concept dat in de volle breedte wordt ondersteund door een omvangrijk productenpakket.