Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

Necrotiserende fasciitis van het been na een enkelvoudige bekkenfractuur

De patiënt die in ons ziekenhuis werd gepresenteerd had een enkelvoudige bekkenfractuur. Deze fractuur veroorzaaktte een perforatie van de dunne darm, met als gevolg een necrotiserende fasciitis van het linker bovenbeen. Uit de dunne darm werd een stukje weggenomen en de necrotiserende fasciitis werd behandeld met herhaaldelijk chirurgisch debridement, met een breed-spectrum antibioticum, debridement met maden­therapie (MDD en plaatselijk negatieve druk (TNP). Uiteindelijk sloot de wond en werd de patiënt weer mobiel. Een casus wordt beschreven met een over­zicht van de geraadpleegde literatuur.

Bestandsnaam: Necrotiserende.pdf
Categorie: Wetenschappelijk
Bestandsgrootte: 2.63 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 784 Hits
Aanmaakdatum: 29-04-2020
Datum laatste update: 29-04-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 - pag. 22-25
Auteur: Door: A.L. Rozenboom, P. Steenvoorde, H.H. Hartgrink, G.N. Jukema
Literatuur: Rozenboom, A.L., Steenvoorde, P, Hartgrink, H.H., Jukema, G.N., Necrotiserende fasciitisvan het been na een enkelvoudige bekkenfractuur; NTVW 2006;6/7;22-25
Auteur email: ino@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Beter, slechter of gewoon anders
Beter, slechter of gewoon anders

De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Natuurlijk, dat wordt al eeuwenlang gezegd en dan vooral door ouderen die daar ook minder brutaal, alles was duidelijk en iedereen was gelukkig ....

Goede zorg is meer dan het juiste verband
Goede zorg is meer dan het juiste verband

Heleen Wagenmaker wordt in maart 2006 opgenomen voor het plaatsen van een maagband. Ze is te zwaar en heeft als gevolg hiervan slijtage aan haar knie. Een operatie kan dit oplossen, maar de orthopeed stelt gewichtsverlies als voorwaarde. 20 kilo moet Heleen zien kwijt te raken. Geen gemakkelijke opgave want fanatiek bewegen is immers geen optie.

Je moet elkaar gezien hebben
Je moet elkaar gezien hebben

Wat is het toch een verademing om te horen dat er iets vanzelf goed gaat. Je zou het bijna vergeten, maar et kan. Het is niet altijd keihard knokken om iets gedaan te krijgen. Soms begrijpen mensen elkaar bijna vanzelf en weten organisaties goed op elkaar aan te sluiten.

Behandeling en preventie wereldwijd aandachtspunt
Behandeling en preventie wereldwijd aandachtspunt

Medio mei werd in Noordwijkerhout al weer voor de vijfde keer het grote International Symposium on the Diabetic Foot georganiseerd. Dit evenement vindt iedere vier jaar plaats en het is 's wereld grootste congres over de diabetische voet. Dit jaar kwamen er om en nabij de duizend deelnemers uit 75 landen naar het congrescentrum in Noordwijkerhout. Tijdens het congres zijn er meer dan 30 grote lezingen gegeven en werden er bovendien voordachten van ingezonden abstracts gehouden.

Samenvatting Position Document EWMA 2007
Samenvatting Position Document EWMA 2007

Management Association, die onlangs in Glasgow heeft plaatsgevonden, is zoals  te doen gebruikelijk ook dit jaar weer een Position Document aangeboden en besproken. In dit Position Document wordt door een aantal toonaangevende experts in wondzorg een standpunt ingenomen over een gezamenlijk vastgesteld thema. Naar dit thema doet de groep vervolgens onderzoek en daarna worden in goed overleg de bevindingen
en conclusies vastgelegd.

Kennis geeft kwaliteit
Kennis geeft kwaliteit

Sint Jansdal brengt e-learning in de wondzorg

Lydia Havekes haalde in 1994 haar diploma en ging werken op een chirurgische afdeling van Zieken huis Sint Jansdal in Harderwijk. Al snel stortte zij zich op de wondzorg: 'Ik had ergens gelezen dat grote, open uikwanden niet droog, maar nat verbonden moeten worden.