Zoeken op de site

Search SEO Glossary
Search - EDocman
Zoeken - Categorieën
Zoeken - Contactpersonen
Zoeken - Inhoud
Zoeken - Nieuwsfeeds
Zoeken - Tags

Advertentie

WEMedical Online Banners WCS 400x250 DEF

Zoeken publicatie

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

'De controle en de continuïteit daarvan, dat is essentieel. Een arts of praktijkondersteuner die de voet ziet en zegt "als het over twee weken niet over is dan wil ik je weer zien", iemand die er bovenop zit.
Zo'n controle zou dit kunnen voor­komen, maar het is eenvoudig aan onze aandacht ontsnapt.' Anne Marie vult hem aan: 'het begon met een blaar en het leek goed te gaan. Uiteindelijk kon ik niet meer staan en deed mijn voet veel pijn. We wilde het nog aan­zien tot na het weekend, dan zou mijn eigen huisarts weer aanwezig zijn. Maar op zaterdag avond wisten we, dit houden we niet vol, we moeten naar het ziekenhuis. De assistent chirurgie die mij zag wist direct dat het goed fout was. Ze zei 'ik weet niet wat de vaat­chirurg morgen precies gaat doen maar één ding is zeker, u gaat vanavond niet naar huis.' Dat was helder, daar kon ik het mee doen.'

Bestandsnaam: Een gewaarschuwd mens.pdf
Categorie: Causuïstiek
Bestandsgrootte: 2.08 MB
Bestandstype: application/pdf
Hits: 1436 Hits
Aanmaakdatum: 15-05-2020
Datum laatste update: 15-05-2020
Uitgave: NTVW nr. 6/7 pag.6-8
Auteur: Redactie NTVW
Auteur email: info@ntvw.nl
Copyright: Studio Saffier

Gerelateerde documenten

Eerst kijken, dan pas vragen stellen
Eerst kijken, dan pas vragen stellen

Onderzoek en behandeling van spataderen, aderontstekingen, trombose, lymfoedeem, open benen (ulcera) en dikke benen (oedeem). Het aandachtsgebied van de flebologie richt zich op alles wat met het aderstelsel van de benen te maken heeft, een overzichtelijk terrein dat om met de woorden van Frans Rosweide te spreken 'toch voldoende breed is om uitdagend te blijven'.

De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden
De relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden

Er is weinig experimenteel onderzoek gedaan om duidelijk zicht te krijgen op de relatie tussen het verouderen en het genezen van wonden. Verder onderzoek over de nvloed van verouderen is odig voor meer toegespitste behandelstrategieën.

Eigen ervaring is ook evidence
Eigen ervaring is ook evidence

In de vorige editie van het NTVW werd stilgestaan bij de promotie van verpleeg­kundig onderzoeker Hester Vermeulen op een studie over evidence based verbeteringen in de postoperatieve zorg. Zij concludeerde dat artsen en verpleegkundigen veel kritischer moeten kijken naar hun eigen handelen.

Kiezen anders kiezen andere voor je
Kiezen anders kiezen andere voor je

Jacques Oskam, chirurg en medeoprichter van het eerste Nederlandse wondcentrum in Leiderdorp, wist het in de vorige editie van het NTVW heel treffend te formuleren. 'De wondzorg heeft recht op betrokken professionals en een goede organisatie'. Dat geldt niet alleen voor de wondzorg natuurlijk, maar ook de patiënten mogen dat verwachten.
Of zit het 'm nu juist in die 2 simpele woordjes 'met elkaar .. .'

Een oorlogswond in vredestijd
Een oorlogswond in vredestijd

WILLEM VERTELT: 'Zo'n diagnose was in die tijd je doodsvonnis. En dat voor iemand die zo jong is, die nog wil groeien en bloeien. Eerst zit je vooraan in de trein, en ineens zit je achterin.' Als Willem in 1987 van zijn internist hoort dat hij HIV geïnfecteerd is, tasten niet alleen hij maar ook de behande­laars in het duister.

Tijdige keuze voor het juiste product blijkt essentieel
Tijdige keuze voor het juiste product blijkt essentieel

De 78 jarige mevrouw Noordergraaf uit Woerdense Verlaat heeft al jaren last van ulcera bij de enkels. Slechte doorbloeding en een dito vochtcirculatie zorgen voortdurend voor problemen. En u weet hoe dat vaak gaat bij ulcera: het ene moment lijkt het er op dat ze dichtgaan en het volgende moment zijn patiënt en zorgverlener weer terug bij af en zijn ze weer helemaal open.